Фастівська районна рада формує список кандидатів у присяжні Фастівського міськрайонного суду у кількості 15 осіб

Понеділок, 20 лютого 2023, 11:27 5558

Відповідно до вимог ст.64 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», на підставі подання територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області, з метою забезпечення належного здійснення судочинства на території  Фастівського району,

Фастівська районна рада формує список кандидатів у присяжні Фастівського міськрайонного суду у кількості 15 осіб

Якщо Ви постійно проживаєте у Фастівському районі, не маєте обмежень визначених п.2 ст.64 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та виявили бажання бути присяжним, просимо подавати до Фастівської районної ради  за адресою: м. Фастів, пл.Соборна,1 каб.201 такі документи:

  1. Власноруч написану заяву про включення до списку присяжних Фастівського міськрайонного суду Київської області.
  2. Ксерокопію паспорта громадянина України (1 – 4 сторінка та сторінка з інформацією про останнє місце проживання) або ксерокопію паспорта громадянина України у вигляді ID-картки  та довідку про реєстрацію місця проживання.
  3. Довідка з місця роботи або копія трудової книжки (перша сторінка та сторінка з останнім записом), у разі, якщо особа безробітна.
  4. Документ, що підтверджує відсутність судимостей.
  5. Документ, що підтверджує відсутність факту накладення на особу адміністративного стягнення за вчинення корупційного правопорушення протягом останнього року;
  6. Документ, що підтверджує відсутність хронічних психічних чи інших захворювань, що перешкоджають виконанню обов'язків присяжного.
  7. Згоду на обробку персональних даних.

Довідки за телефоном: 5-44-28.

Заяви приймаються до 20.03.2023 року включно.  


Довідково:

Справи, до розгляду яких залучаються присяжні:

  • Цивільні справи  Розглядають справи про: обмеження, поновлення цивільної дієздатності особи або визнання недієздатною; визнання особи безвісно відсутньою чи померлою; усиновлення; надання особі психіатричної допомоги;  примусову госпіталізацію особи до протитуберкульозного закладу та ін.
  • Кримінальні  справи. Розглядають справи про злочини, за які передбачено довічне позбавлення волі.

Присяжні є суб’єктами декларування

Відповідно до підпункту «ґ» пункту 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» до суб’єктів декларування та відповідальності за корупційні правопорушення відносяться присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді), тобто, під час залучення до розгляду конкретної справи.

У особи з моменту виконання обов’язків присяжного, виникає зобов’язання подавати шляхом заповнення на офіційному сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.