Показано новини за: Понеділок, 10 лютого 2020

05.02.2020 року головним спеціалістом відділу прийому громадян Куліш Вікторією здійснено виїзний прийом до Томашівської громади.

Жителям громади надано 7 консультацій, прийнято 1 заяву на субсидію.

Категорія: Новини

Управління соціального захисту населення Фастівської районної державної адміністрації, надає інформацію про діяльність Державної реабілітаційної установи «Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю» (далі - Центр), що знаходиться за адресою: с. Лютіж, Вишгородського району, Київської області (довідки за телефонами (04596) 40-010, (+38 068) 354-01-35, (+38095) 531-93-86).

У Центрі здійснюється комплексна реабілітація, яка включає заходи з медичної, фізичної, соціальної, психологічної, професійної реабілітації, строк реабілітаційного процесу, яких визначається Реабілітаційною комісією Центру, після проведення відповідного обстеження особи з інвалідністю і не може перевищувати 60 календарних днів на рік. У разі потреби в наданні послуг з професійної реабілітації строк реабілітаційного процесу визначається відповідно до затверджених в установленому порядку навчальних планів, а саме:

  • Бджоляр (термін 6 міс.)
  • Взуттьовик з ремонту взуття (термін 10 міс.) 
  • Вишивальник (термін 10 міс.) 
  • Манікюрник (термін 3,8 міс.) 
  • Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних (термін 10 міс.) 
  • Перукар (термін 6 міс.) 
  • Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів (термін 10 міс.) 
  • Швачка (термін 10 міс.) – початок навчання 21.10.2019
  • Оператор комп’ютерного набору (термін 10 міс.).

Під час комплексної реабілітації слухачі отримають послуги з медичного спостереження, профілактичних медичних заходів, психологічного та педагогічного консультування, діагностики, корекції психологічних тренінгів, психологічної релаксації, фізіотерапії, масажу, водолікування, гідрокінезотерапії, лікувальної фізкультури, навчання основним соціальним навичкам культурно-масових заходів, професійної підготовки тощо.

Направлення до Центру на реабілітацію здійснюється структурними підрозділами з питань соціального захисту населення відповідно до Порядку надання окремим категоріям осіб з інвалідністю послуг з комплексної реабілітації (абілітації), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2007 № 80(в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 26.07.2018 №587) та наказу Міністерства соціальної політики України від 27.09.2018 №1423 «Про затвердження форм документів щодо направлення окремих категорій осіб на комплексну реабілітацію (абілітацію)».

Звертаємо увагу на те, що Індивідуальна програма особи з інвалідністю має бути заповнена згідно вимог наказу Міністерства охорони здоров’я від 08.10.2007 №623 «Про затвердження форм індивідуальної реабілітації інваліда, дитини-інваліда та Порядку їх складання» із зазначенням обсягу, терміну та місяця проведення реабілітаційних заходів, що дасть можливість фахівцям Центру своєчасно, якісно та у повному обсязі надати послуги з комплексної реабілітації за видами та формами реабілітаційних заходів.

 За більш детальною інформацією звертатись до управління соціального захисту населення Фастівської районної державної адміністрації за адресою: м. Фастів, вул. Соборна,16 каб. № 3, тел. для довідок (04565) 5-25-20.

Категорія: Новини

06.02.2020 року УСЗН Фастівської РДА підготовлено та проведено комісію Фастівської районної державної адміністрації Київської області з питань призначення державних соціальних допомог, надання пільг, житлових субсидій та соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам. Де було розглянуто 34 справи, з них: для призначення субсидії на фактично проживаючих осіб – 3 справи, 2 справи громадян, які звернулися із заявою про призначення субсидії на фактично проживаючих осіб та на збільшену площу житла, 2 справи - про призначення субсидії на фактично проживаючих осіб та без доходів члена сім"ї, 9 справи - на призначення субсидії без доходів члена сім"ї, 12 справ - для призначення субсидії на збільшену площу житла, 2 заяви були розглянуті громадян, які звернулися для призначення субсидії за умови погашення заборгованості по субсидії за попередній період та 3 справи про припинення субсидії за результатами верифікації.

Категорія: Новини